23948sdkhjf

Arkitektguide för klimatsmarta byggnader

Masonite Beams affärsidé är att producera lättbalkssystem. Nu har företaget även gett ut en arkitektguide som ska underlätta designprocessen med fokus på resurseffektivitet och hållbarhet.

Arkitektguiden är framtagen i samarbete med erkända arkitekter från Blockark, Ettelva Arkitekter och QPG Arkitektur, och erbjuder djupgående kunskap och konkreta verktyg för att utforma hållbara, flexibla och cirkulära byggnader.


− Målet med guiden är att visa hur Masonite Beams lättbalksystem kan användas för att möta kraven på hållbarhet och cirkularitet i en rad olika projekt – från bostäder till skolor och industribyggnader, säger Mikael Thors konstruktionschef på Masonite Beams.

Arkitektguiden har utvecklats i nära samarbete med erfarna arkitekter. Bland dem finns Maria Block, arkitekt och författare specialiserad på ekologiskt byggande, samt Nisse Hassellöf, expert inom träbyggnationer med gedigen erfarenhet. Hilde Rosell-Rivertz från Ettelva Arkitekter har också bidragit med sin omfattande erfarenhet från att designa skolbyggnader.

– Jag anser att Masonites lättreglar och lättbalkar utgör ett stomsystem som bör användas alltmer på grund av sina många fördelar. Inte minst med tanke på miljö och klimat, säger Maria Block.

Ladda hem ett gratis exemplar av arkitektguiden här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376