23948sdkhjf

Jörgen Tycho ser explosiv utveckling av träbyggande

Den flerfaldigt prisbelönade arkitekten Jörgen Tycho, med företaget Oslotre, kommer till Stora Trähus den 5 november. Vi frågade vad han hoppas på när han kommer till Stockholm.

"Hej Jörgen Tycho. Du ska tala på Stora Trähus i Stockholm 5 november. Vad hoppas du att dagen kan betyda för dig själv?"
– Det ska bli roligt att komma till Stockholm. Jag hoppas att dagen kan bidra till att jag lär mig mer om den svenska marknaden för träbyggnade, att jag träffar nya människor och kan knyta nya kontakter.

"Vad hoppas du av utvecklingen inom träbyggande på kort sikt? Kan Stora Trähus ge några nya impulser till svenska träbyggare, tror du?"
– Utvecklingen inom träbyggande är explosiv. Efter 20 år med systematisk utveckling är vi nu konkurrenskraftiga gentemot stål- och betongbyggande, och detta är bara början! Vi står inför en revolution och ett paradigmskifte, inte bara inom byggbranschen utan i hela samhället. Jag har en stor tro på att Stora Trähus kommer att spela en nyckelroll som katalysator i denna process. Stora Trähus kan inspirera svenska träbyggare till att satsa ännu mer på innovativa lösningar med massivträ och andra biobaserade material, samtidigt som den visar att hållbart byggande kan vara både lönsamt och miljövänligt.

"Du och ditt företag har fått en rad priser den senaste tiden. Vad betyder detta för er och för utvecklingen av byggandet?"
– Det är enormt tillfredställande att få erkännande efter många års systematiskt arbete med att ändra på byggbranschen och sätter vi bygger hus på. Priserna har öppnat dörrar som tidigare varit stängda, och har skapat möjligheter för oss att nå en större publik. Priserna visar också uppdragsgivare och användare att vi är seriösa i vårt arbete, vilket ger oss frihet att fortsätta med utveckling av träbaserade byggsystem och biobaserad arkitektur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047