23948sdkhjf

Skellefteå-pris till Lars Engman

Lars Engman, tidigare verksamhetsledare för Träbransch Norr, har tilldelats Stiftelsen Träenighetens pris 2024. Priset innefattar en summa på 50 000 kronor.

– Kanske är det ett kvitto på att de tycker att jag gjort ett bra jobb, även om jag inte stått i rampljuset. Jag har alltid försökt göra mitt bästa och verka för träbranschens utveckling i Västerbotten, säger Lars Engman i ett pressmeddelande från Stiftelsen Träenigheten.

Lars Engman började i branschen redan 1974 med en utbildning som maskinsnickare vid yrkesskolan. Med omfattande erfarenhet, bland annat som Utbildningschef på Lernia i Skellefteå och med 20 år inom snickeribranschen, blev Lars Engman den som skulle leda Träbransch Norr framåt när han tillträdde som verksamhetsledare 2013. Organisationen fungerar som ett nätverk för träförädlingsföretag i länets alla 15 kommuner.

– Träbransch Norr tog betydande kliv och stärktes under Lars ledning, säger Dan Magnusson, ordförande för Stiftelsen Träenigheten, som delar ut Träpriset.

Motivering

Lars Engman har idogt verkat för Västerbottens träindustri och skapat former för företagens fortsatta utveckling. Med stort engagemang har han bidragit till Trä & Teknik Arenans (T2) och dess utbildningsprogram och medverkat till en stiftelse för teknik och maskinutveckling för den framtida kompetensförsörjning inom träindustrin.

Styrelsen för Stiftelsen Träenigheten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078