23948sdkhjf

Årets Trästad 2024

Snart är det dags att utse Årets Trästad 2024. Vilken svensk stad blir det i år? Missa inte prisutdelningen under Stora Trähus den 5 november 2024!

Förra året blev det Stockholm. Tidigare har Växjö, Skellefteå, Uppsala och Linköping fått pris som Årets Trähus, det prestigefyllda pris som delas ut av NTT Woodnet i samarbete med ett företag i träbranschen. I år är detta företag Atrium Ljungberg, företaget som bland annat ligger bakom satsningen på Wood City i Nacka, öster om Stockholm. 

Bland tidigare prisutdelande företag finns Stora Enso, Setra, Holmen och Folkhem.

För att komma i fråga som årets trästad ska staden dels ha en strategi eller tradition av att bygga bostäder och offentliga byggnader i trä, dels gärna ha genomfört något spektakulärt träbygge, som Sara Kulturhus i Skellefteå eller Wisdome i Stockholm. 

Missa inte Stora Trähus 2024, centralt i Stockholm den 5 november! Utöver Stora Trähus bjuder dagen på en duell (med ord!) om hur mycket trä det egentligen bör vara i ett trähus, föredrag om de ekonomiska villkoren och en politiker som tror att trähus kan bidra till att klara bostadsbyggandet!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.457