23948sdkhjf

Optimism på Trä & Teknik

Trä & Teknik 2024 avslutades i fredags, som vanligt efter fyra dagar. Trots att träindustrin är satt under press fanns det gott om positiva tecken.

Trä & Teknik genomfördes på Svenska Mässan 3-6 september, med 200 utställare på mässgolvet. Många vittnar om riktigt bra affärssamtal och skarpa leads, trots det svåra konjunkturläget i branschen.

– Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma för att så många valt att ställa ut och besöka oss trots att omvärlden ser ut som den gör, säger Jan Nilsson, affärsansvarig för Trä & Teknik.

Prominent gäst på årets Trä & Teknik var landsbygdsminister Peter Kullgren. Han slog fast att skogs- och tränäringen är av strategisk vikt för Sverige.
– Under mässan hade jag många bra samtal. Det var inspirerande att se allt vi producerar i Sverige och alla de innovationer som sker.

Betydelsen av svensk skogs- och tränäring visade sig också genom det stora internationella inslaget på årets Trä & Teknik. Bland kom en delegation av 25 ledande företrädare för Östafrikas träindustri och byggsektor, ledda av Caroline Vicini, svensk ambassadör i Nairobi.
– Syftet var att visa upp den svenska träförädlingsindustrin. Delegationen och ambassadören gick runt och pratade med utställare en hel dag, berättar Jan Nilsson, ansvarig för Trä & Teknik vid Svenska Mässan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047