23948sdkhjf

Ferry Svan bäst i Norden

Ferry Svan vann NM i timbersports.

Ferry Svan vann de Nordiska Mästerskapen 2024 i Stihl Timbersports, och säkrar därmed även sin plats på VM, 8–9 november. 

När de nordiska mästerskapen avgjordes den 19–20 juli blev det återigen ett spännande avgörande mellan Svan och landsmännen Calle Svadling och Emil Hansson. I Women-klassen blev det också guld till Sverige, där Tove Njåstad tog hem förstaplatsen. 

Ferry Svan tog flera grensegrar genom tävlingen vilka gav honom ledningen inför finalgrenen, Hot Saw. Där blev det en diskvalificering för Hansson, och trots att Svadling tog den snabbaste tiden, räckte poängen till en vinst för Svan. Ferry Svan kröntes därmed till nordisk mästare, Svadling till silvermedaljör och Hansson fick en tredjeplats.

– Det känns riktigt bra att få vinna äntligen, jag har ju inte gjort det de två senaste åren så det känns otroligt skönt att säkra vinsten, säger Ferry Svan. Nu blir det att ställa om till kommande tävlingar och framför allt VM. Det kommer kännas riktigt bra att få representera Sverige där i höst, och jag kommer träna väldigt fokuserat fram tills dess.

Även i damklassen blev det alltså guld för Sverige. Favorittippade Tove Njåstad gick en jämn kamp med danske Felixia Banck och försvarade därmed sin titel.

– Jag är väldigt nöjd med min insats och min prestation i grenarna, inte minst i Single Buck och Standing Block Chop. Det känns jättebra att min utveckling går åt rätt håll och att jag tar titeln även i år, säger Tove Njåstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094