23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll



Energieffektiva motorer – en del av industrins hållbarhetsarbete.

Hållbarhet har blivit en central fråga för många industrier som strävar efter att minska sin miljöpåverkan samtidigt som de upprätthåller hög effektivitet i produktionen. En viktig aspekt i detta arbete är energieffektiviteten, särskilt när det gäller motorer som ofta står för en stor del av energiförbrukningen. Per Hjerpe hos oss på Avans berättar hur energieffektiva motorer kan bidra till industrins hållbarhetsmål.

Förfallodatum
den 30 november 2024

Energieffektiva motorer spelar en avgörande roll i industrins arbete för att minska sin miljöpåverkan. I många industrianläggningar går en betydande del av energianvändningen till att driva olika motorer, vilket gör att valet av motorer har en direkt påverkan på både energikostnader och klimat. På Avans ser vi att allt fler företag prioriterar motorer med hög energieffektivitet, särskilt när de även har miljövarudeklarationer (EPD) som visar på låg miljöpåverkan över motorernas livscykel säger Per.
 
Vid upphandling av nya motorer blir energieffektiviteten en allt viktigare faktor. Det handlar inte bara om att minska kostnaderna för el, utan också om att uppfylla företagets hållbarhetsmål. Genom att välja motorer som kombinerar hög effektivitet med låg miljöpåverkan kan industrin göra stora framsteg mot sina mål. Miljövarudeklarationer spelar en central roll här, då de ger en tydlig bild av hur en motor påverkar miljön under hela sin livscykel, vilket hjälper företagen att göra medvetna och hållbara val.
 
Driftsäkerhet är alltid en högprioriterad fråga inom industrin, och kontinuerlig drift är avgörande för att upprätthålla produktionsflödet. För att säkerställa detta krävs bra underhållsrutiner och en tillförlitlig hantering av reservdelar. Vi på Avans hjälper våra kunder inte bara med reservdelar, utan erbjuder även produkter för tillståndskontroll och processoptimering, vilket förlänger maskinernas livslängd. Detta bidrar till att minska behovet av nyanskaffning och därmed också den miljöpåverkan som följer med produktion av nya komponenter.
 
Industrin står inför allt strängare miljöregler och ökade energikostnader, vilket gör energieffektivitet till en allt viktigare konkurrensfaktor, säger Per. Han tillägger – för att möta framtidens utmaningar räcker det inte att bara fokusera på enskilda komponenter som motorer. Industrin måste även tänka på hela system, inklusive motorer, frekvensomriktare, pumpar och ledningar. Genom att optimera hela systemet kan energiförbrukningen och miljöpåverkan minskas, samtidigt som betydande ekonomiska besparingar kan göras. Detta helhetsgrepp blir avgörande för att industrin ska kunna möta framtidens krav och fortsätta vara både hållbar och konkurrenskraftig.
 


Per avslutar med att det är bara att höra av sig så kan han eller någon annan medarbetare berätta mer om våra produkter, tjänster och hur vi jobbar. Du kanske inte behöver en ny motor just idag men vem vet, nästa vecka kanske kanske det kommer energisparande krav uppifrån.

Läs mer om Avans motorutbud här.
 
Utöver motorer erbjuder Avans även transmissioner, lager, växlar och mycket mer på maskintillbehörssidan. Inom affärsområdet linjärteknik arbetar de bland annat med kulskruvar, linjärstyrningar, linjärmoduler och aluminiumprofiler, och de säljer även Kassows robotar. Den gemensamma nämnaren för båda affärsområdena är en stark produktkunskap kombinerad med ett stort serviceengagemang. Avans erbjuder support dygnet runt, alla årets dagar, och strävar alltid efter att överträffa kundernas förväntningar och skapa långvariga relationer – alltid med ett leende.
 
avansgroup.se
 
 

Avans Linjärteknik AB
Hylsvägen 8
721 30 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5590498779

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062